sobota, 31 sierpnia 2013

A TASTE OF GHANA

NATURAL COCOA POWDER FOR A HEALTHY LIFE



The scientific name for the cocoa tree is Theobroma cacao 
which means food for the gods.

Nazwa rodzajowa kakaowca- Theobroma- oznacza boski napój.

It was used as a currency by the Maya Indians who were the ones 
to discover the value of cocoa.

Ziarna kakaowca były używane jako środek płatniczy przez tradycyjnych Indian, którzy jako pierwsi odkryli wartość kakaowca.

60% światowego kakao pochodzi z Afryki Zachodniej, w tym z Ghany

Region Ashanti, w którym znajduje się miasto Kumasi, jest miejscem hodowli kakaowca

Health benefits

Korzyści zdrowotne

 Cocoa beans are a natural source of magnesium.
Magnesium has been found to help in the following:
Ziarna kakaowca stanowią naturalne źródło magnezu, który wpływa korzystnie na:

1. Relieve pre-menstrual syndrome in women,
Obniżenie napięcia przedmiesiączkowego u kobiet,

2. Prevent and treat heart and blood vessels diseases including irregular heartbeat,
Zapobieganie i leczenie chorób serca i naczyń krwionośnych,

3. Cuts Diabetes Risk,
Zmniejszanie ryzyka cukrzycy,

4. Control High Blood Pressure,
Kontrolę nadciśnienia,


5. Improves the synthesis of Nitric Oxide,
Poprawę syntezy tlenku azotu.


Zapraszam na degustację 
oryginalnego,
naturalnego i zdrowego 
kakao,
prosto z Ghany :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ewa Rekus