NATURAL COCOA POWDER FOR A HEALTHY LIFE
The scientific name for the cocoa tree is Theobroma cacao
which means food for the gods.
Nazwa rodzajowa kakaowca- Theobroma- oznacza boski napój.
It was used as a currency by the Maya Indians who were the ones
to discover the value of cocoa.
Ziarna kakaowca były używane jako środek płatniczy przez tradycyjnych Indian, którzy jako pierwsi odkryli wartość kakaowca.
60% światowego kakao pochodzi z Afryki Zachodniej, w tym z Ghany
Region Ashanti, w którym znajduje się miasto Kumasi, jest miejscem hodowli kakaowca
Health benefits
Korzyści zdrowotne
Cocoa beans are a natural source of magnesium.
Magnesium has been found to help in the following:
Ziarna kakaowca stanowią naturalne źródło magnezu, który wpływa korzystnie na:
which means food for the gods.
Ziarna kakaowca były używane jako środek płatniczy przez tradycyjnych Indian, którzy jako pierwsi odkryli wartość kakaowca.
Region Ashanti, w którym znajduje się miasto Kumasi, jest miejscem hodowli kakaowca
Cocoa beans are a natural source of magnesium.
Magnesium has been found to help in the following:
Ziarna kakaowca stanowią naturalne źródło magnezu, który wpływa korzystnie na:
Ziarna kakaowca stanowią naturalne źródło magnezu, który wpływa korzystnie na:
1. Relieve pre-menstrual syndrome in women,
Obniżenie napięcia przedmiesiączkowego u kobiet,
2. Prevent and treat heart and blood vessels diseases including irregular heartbeat,
Zapobieganie i leczenie chorób serca i naczyń krwionośnych,
3. Cuts Diabetes Risk,
Zmniejszanie ryzyka cukrzycy,
4. Control High Blood Pressure,
Kontrolę nadciśnienia,
5. Improves the synthesis of Nitric Oxide,
Poprawę syntezy tlenku azotu.
Zapraszam na degustację
oryginalnego,
naturalnego i zdrowego
kakao,
prosto z Ghany :)
1. Relieve pre-menstrual syndrome in women,
Obniżenie napięcia przedmiesiączkowego u kobiet,
Obniżenie napięcia przedmiesiączkowego u kobiet,
2. Prevent and treat heart and blood vessels diseases including irregular heartbeat,
Zapobieganie i leczenie chorób serca i naczyń krwionośnych,
Zapobieganie i leczenie chorób serca i naczyń krwionośnych,
3. Cuts Diabetes Risk,
Zmniejszanie ryzyka cukrzycy,
Zmniejszanie ryzyka cukrzycy,
4. Control High Blood Pressure,
Kontrolę nadciśnienia,
Kontrolę nadciśnienia,
5. Improves the synthesis of Nitric Oxide,
Poprawę syntezy tlenku azotu.
Poprawę syntezy tlenku azotu.
Zapraszam na degustację
oryginalnego,
naturalnego i zdrowego
kakao,
prosto z Ghany :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Ewa Rekus